paragliding škola kurzy létání
BESKYDSKÁ ŠKOLA LÉTÁNÍ
ALTO PARAGLIDING SCHOOL
ŠUMAVSKÁ ŠKOLA LÉTÁNÍ
NABÍDKA PRO PILOTY
PRO POKROČILÉ PILOTY
TANDEMOVÉ LETY
ELŮV OBCHOD
STUDENTSKÝ KURZ PARAGLIDINGU V BESKYDECH - 19.5.
VÝLET ZA TERMIKOU NA LIJAK - 23.5.
KONDIČNÍ TRÉNINK V BESKYDECH - 23.5.
ZÁKLADNÍ KURZ (DRUHÁ ETAPA) VE SLOVINSKU - 23.5.
Fórum
EL SPEEDO - FLYING COMMUNITY

Katusha 2011 - organizátorům.

Nespokojenost s organizací závodu
Veronika Skupieňová
17.9.2011 16:58
Zdravím všechny, k letošnímu ročníku závodu štafet Katusha 2011 bych chtěla říct, že mě naprosto zklamal a budu velice uvažovat, zda se příští rok vůbec zúčastním. Jezdím závodně na kole už 4 roky, tak vím, jak to na závodech vypadá, můžu srovnat organizaci atd. Co mě velice nemile překvapilo na Katushi bylo, že při vyhlašování ženských kategorií se na druhém místě umístil smíšený team. Myslím, že tohle organizátoři moc nezvládli. Nechápu, jak můžete mezi ženský team počítat tříčlenný team, z něhož dva jsou chlapi a jedna ženská. Toto se snad ještě na žádném závodě opravdu nestalo. Další věc. U mužských kategorií vyhlásíte první tři místa, u žen jen první místo. Samozřejmě, žen tolik nezávodí, tím pádem je menší konkurence. Ale ženy na tomto závodě běžely, letěly a jely stejnou trasu jako muži, proč tedy nevyhlásíte první tři místa i u žen? O ceny se tady vůbec nejedná, jde tady o ten princip. Jak chcete na tento závod přilákat více žen, když to potom dopadá takto? Osobně bych byla ráda, kdybych měla větší konkurenci, ale ani se nedivím, že se žen účastní tak málo. Úplně na závěr, nechápu, jak se Vám může stát, že Vám dojdou lístky na nápoj v cíli. Každý si zaplatil stejné startovné, tím pádem má nárok na pití stejný, jako všichni ostatní. Výmluvy typu „někdo před Vámi si jich vzal asi více“ mi přijdou směšné. Na to, kolik let to už organizujete, jste tento ročník moc nezvládli. Nemůžu to ale srovnat s minulými ročníky, jelikož jsem se účastnila Katushi poprvé. A možná taky naposled. Udělali jste si pěknou reklamu. To je z mé strany vše, co jsem k tomuto závodu chtěla říci.
připomínky
Dalibor
19.9.2011 8:40
Ahoj Veroniko, samozřejmě je mi líto, že máš až takovýto pocit z našeho závodu. Katushu se snažíme organizovat v uvolněnějším stylu, než třeba Adrenalin Cup. To ale samozřejmě neznamená, že není co zlepšovat. To je jasné. To, že na druhém místě byl jmenován tým smíšený a ne váš, to je mi líto. Byli jste tedy nakonec jen dva ženské týmy. Ne tři, jak jsem mylně uvedl. Váš tým Bosanova se umístil na místě druhém. K čemuž bych vám chtěl znova pogratulovat. Ceny jsme od začátku připravovali jen pro vítězný tým ženské kategorie. Pokud budeme mít v přihláškách závodu více týmů (letos jste byly dlouho jediným přihlášeným ženským týmem), rádi připravíme ceny i pro další dva ženské týmy. Řešení této připomínky vidím v objednání profesionální nezávislé časomíry, v povinné registraci všech týmu před závodem formou internetového formuláře a v důslednější kontrole výsledků bez ohledu na tlak závodníků na co nejdřívější vyhlášení výsledků. Jestli k tomu ale nakonec přistoupíme, to teď nemůžu slíbit. To, na co jsme já osobně zvyklý i od profesionálních a renomovaných skupin zabývající se časomírou, to je v porovnání s tvou připomínkou občas daleko horší. To neuvádím jako naši omluvu, ale jako fakt. Správné a důkladně prověřené výsledky s časy jednotlivých závodníků v jednotlivých disciplínách budete moci brzy vidět na webu. V době, kdy ke mě přišel váš zástupce týmu, jsem řešil připomínku prvního ženského týmu, které nemohly najít poukázku na tandem (nakonec ho v jedné ze svých tašek přeci jen našly) a předání hlavní ceny - sudu Radegast - vítězi Javorového Muže. Když jsem vás poté hledal asi 15 minut po obdržení vaší připomínky, našel jsem už jen vaši paraglidistku. "Opakování ceremoniálu" jako z filmu Jáchyme hoď ho do stroje mi přišlo trochu groteskní a tak bych vám chtěl alespoň takto znova pogratulovat k dosaženému výsledku. Na příští ročník se pokusíme motivovat více účastnic v ženské kategorii. No a jak se může stát, že v cíli chybí lístky na pivo pro závodníky? Tak, že jsme od provozovatele Javorového vrchu obdrželi limitovaný počet těchto lístků a neznám jinou možnost, než že si závodníci vzali víc lístků, než měli. Pro sebe, pro jiné závodníky, prostě jinak, než jeden lístek na osobu. A je dost dobře možné, že i váš lístek někdo pro vás vzal a nakonec k vám nedorazil. Skutečně nevím. Řešení vidím v předání lístků už při ranní presentaci. Příště to zlepšíme. Jen doufám, že si ostatní závodníci závod, odpolední grilovačku i večerní párty s živou hudbou užili více jak Ty a že se příští rok znova setkáme.
Spokojenost!!!
Patersön
19.9.2011 12:51
Závody byly organizačně zvládnuty na 1čku! Je potřeba si uvědomit, že v tomto závodě nešlo ani tak o výsledky, ale především o pohodičku, kterou se daří Daliborovi a kol. rok od roku vést stále na vyšší a vyšší úrovni. Díky všem! Super závod!
tak za rok znova
Aleš
19.9.2011 14:14
Děkuji "tomu co to nezvládl" že proběhl naprosto pohodový závod s výbornou atmosférou a nevšiml jsem si, že by bylo něco špatně. Slečně Veronice se veřejně omlouvám, že pivo na ni možná nezbylo, kvůli tomu, že jsem vyžebral místo jednoho, lístky dva. Tak příští rok tě Verčo, rád pozvu:) Tomu panovi Nezávislému bych rád vzkázal, že když je tak nezávislý a navíc pozorovatel, mohl by se podepsat. Je zvlášní, že tak pohodový závod rozproudil tak napruzenou diskuzi. Aleš- asi nejstarší cyp co se zůčastníl tohoto závodu
ztracený kontejnér se záloažákem a přístroji
Marek
20.9.2011 18:40
Ahoj. Snažně všechny moc prosím o pomoc při hledání mého kontejneru se záložním padákem, GPS a váriem. Vše jsem ztratil (nechal) na přistávačce po přistání na závodech Katusha. Holt euforie je euforie:( Bohužel jsem si to uvědomil až doma (kdy kolega z týmu) mne upozornil na to, že slyšel jak se ztracené přístoje řešily na Javorovém. Na zadní straně kontejneru je síťovina, kde jsem měl všechny papíry (piloťáky, techničák, pojištění) od PG i MPG. Dle všeho bylo vše viděno na Javorovém, kde se řešilo, od koho to je. Poprosil jsem lidi z Elspeeda o pomoc při hledání. Za což jim mnohokráte děkuji. Bohužel se stopy na Javoromém ztratily. Přístoje: Garmin Emap, Vário DigiFly. Oba dva přístroje v "punčoše" KarpoFly, kontejnér vyroben také v KarpoFly. Dále děkuji člověku, který tento kontejner vyvezl na Javorový!! Ještě jednou prosím o jakékoliv infomace vedoucí k nalezení. :( tel.: 776 077 071. Děkuji a pilotům zdar
další indície
Marek
20.9.2011 19:30
Velmi nerad zde "spamuji" (když tak to vymažte), ale podařilo se mi zjistit další indície. Na těchto fotkách č. 229 a 239 jsou pánové (světlé vlasy a také s tryčkem Elspeedo-neznám tyto pány) pravděpodobně měli můj záložák a ptali se ostatních, jestli toto někdo nestratil. Pokud to není pravda moc se omlouvám v opačném případě jim děkuji za starost a snahu ztracené vybavení vrátit.
záložák
EL SPEEDO Klub
20.9.2011 20:11
Dnes jsme obvolávali kolegy z Polska, se kterými to snad jelo nahoru, zítra obvoláme i tyto kluky, věřím, že to někde leží a že se to brzy najde...
ztracený záložák
Marek
20.9.2011 21:12
Velmi děkuji za neskutečnou a obětavou pomoc při hledání...!
nalezení záložního padáku s přístroji
Marek
28.9.2011 11:13
Zdravím a děkuji obětavému muži, který mne kontaktoval, že má mé vybavení. Děkuji všem za pomoc při hledání... Více takových lidí na světě a žije se nám nádherně... :) Letu zdar
Závod
Marek
20.9.2011 19:01
Zapoměl jsem dotat: na závodu (zvláště) takovémto jsem byl poprvé. Osobně se mi tento závod líbil, osobně jsem vnímal pohodovou atmosféru, kde bylo dle mého hlavní zůčastnit se, poznat nové lidi a pokecat. Osobně toto byl také důvod, proč jsem se rozhodl závodu zůčastnit. Závod splnil mé očekávání. Bohužel se mi podařilo ztratit kontejner se záložákem a přístroji a snažně doufám, že se mi tento závod neprodraží :( P.S.: Jestli mne bude tým chtít stále do týmu, rád se příští rok zůčastním znova. Je si třeba uvědomit, že pokud budeme chtít najít vady na čemkoliv, najdeme je.... Vždy..... Děkuji celému týmu za pěkný den. Lidí, kteří organizují pohodové akce pro druhé stále ubývá...
piva!!!
koláč
21.9.2011 8:38
tak už víme kdo to všechno vypil!!! foto č.191 (ha ha)
:o)))
Dalibor
21.9.2011 9:45
A je to venku...
Poděkování organizátorům
Petr
21.9.2011 14:00
Všem, kteří měli co do činění s organizací bych rád touto cestou poděkoval za skvělý víkend. Něco podobného jsem zažil poprvé a jak už bylo zmíněno, hlavně příjemná atmosféra, dobří lidi a trocha toho laktátu se v kombinaci s kvalitním mokem minimálně jednou za rok zažít musí. Těm úspěšnějším v závodě gratuluji a myslete na to, že díky týmům jako byl ten náš se vám říká vítězové :-))) Díky a posílám malou vzpomínku ..... http://vimeo.com/29360933
díky
Tom
22.9.2011 22:20
děkuji organizátorům, výborná akce
Katusha na CT1
Robin
24.9.2011 8:16
Sestřih z letošní Katushe na Čeké televizi.. je to na 16 minute 38". http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/
katusha v ct1
borek
25.9.2011 18:54
at koukam jak koukam o katushe na ct1 ani zminka..?
... optik ?
mates
25.9.2011 18:57
... koukáš blbě Borku :) Vždyť ti napsal i čas v tom pořadu !!!
Nic tam neni
pepa
25.9.2011 20:23
Na minute ani casu tam nic neni....
Upřesnění ke Katushi
Robin
25.9.2011 23:22
Ta ČT 1 - události v regionech tam je ale ze dne 23.9.11 . 16:30 min. (události jsou každy den tak jste se dívali na aktuální dny ale ne z 23.9.)